Themasessies
Economie is overal. Op het ondernemerscongres gingen ondernemers met elkaar in gesprek rondom zes verschillende thema’s: de harde werkers in Purmerend en Beemster, leren en pionieren, knooppunt Werelderfgoed, centrumimpuls, circulaire bedrijvigheid en complete gemeente: welzijn en voorzieningen. In iedere sub-sessie werd één thema uitgebreid besproken. Waar liggen de kansen voor de nieuwe gemeente? Waar zijn we goed in? En zijn we ambitieus genoeg?

Opbrengsten
Er werd gesproken over een platform om Beemster producten in Purmerend te verkopen, over nieuwe samenwerkingen op het gebied van circulariteit en het opzetten van een innovatiehub. In alle sessies werden verbindingen gelegd die er eerder nog niet waren. Tussen ondernemers of juist met de gemeente. De brainstorm ging snel – en veel deelnemers gaven aan nog lang niet uitgepraat te zijn.

De gemene deler in alle sessies? We zullen het samen moeten doen. Sla de handen ineen, als ondernemers, als gemeenten. Stel scherpe ambities, maak je keuze en ga er vol voor, klonk de roep van deelnemers.

Meer lezen over de inhoud van de avond? Lees hier het inhoudelijke verslag. Of kijk hier de live-uitzending terug vanuit de e-sportcampus H20!

Terugblik: online ondernemerscongres

Woensdag 21 oktober was het zover: het digitale ondernemerscongres. Wethouders Mario Hegger en Jos Dings openden vanuit de gloednieuwe H20 Esports Campus de avond. Daarna presenteerden dagvoorzitters Annet Rijser en Daniëlle Woudstra de economische ambities voor 2040 voor de nieuwe gemeente Purmerend. Die ambities zijn gebaseerd op vele gesprekken, sessies en contacten de afgelopen maanden in het traject van de ecnomische visie. Annemieke Roobeek, hoogleraar strategie en transformatiemanagement, was uitgenodigd om een keynote speech te geven over de krachtige samenwerking tussen Purmerend en Beemster. Vervolgens bespraken ruim 70 ondernemers in verschillende digitale subsessies de ambities: moeten de ambities nog scherper? In de sessies werden ook concrete acties geformuleerd: hoe gaan we met elkaar vorm geven aan de economische toekomst van de nieuwe gemeente Purmerend?

Denk mee!

De toekomst ligt nog open en om goed in te spelen op trends en ontwikkelingen hebben we jou hard nodig! Hoe worden we een complete gemeente, niet alleen om te wonen en te recreëren, maar ook om te werken en te ondernemen? Hoe kan de nieuwe gemeente Purmerend zich economisch onderscheiden in de regio? Laat hier jouw ideeën voor de visie achter.

Deel jouw idee
Neem contact met ons op