De IT- en e-commerce-studenten dachten mee over de economische positie van de gemeente in 2040. Ze zagen veel in de digitalisering van Purmerend en een e-sportscampus, die bekend is tot over de Nederlandse grenzen. Dat kan bijvoorbeeld door internationale e-sport toernooien naar Purmerend te halen. De studenten zien hier goede mogelijkheden voor een samenwerking tussen de twee opleidingen: “e-commerce trekt het geld en de bezoekers aan, IT regelt het technische deel van het toernooi.”

Jongeren hopen ook op toenadering tussen Purmerend en Amsterdam. “Samen staan we veel sterker. Eén grote stad, met goede voorzieningen. Dan zet je Purmerend veel meer op de kaart.” Amsterdam en Beemster + Purmerend kunnen van elkaar profiteren: de huizen zijn in Purmerend goedkoper, er is veel voedselproductie in de Beemsterpolder en Purmerend kan een deel van de toeristenstroom overnemen.

Jongeren zien veel kansen voor Purmerend in de toerismesector. Alleen moet er nog wel het nodige gebouwd worden in Purmerend: “Meer horeca, een groot winkelcentrum en een designeroutlet.” Ook voor de Purmerendse jongeren zelf moet er meer vermaak komen, het liefst een gamehal, plekken om buiten te sporten en een buitenzwembad. “De groep jongeren wordt weleens vergeten. Maar het is belangrijk dat zij willen blijven.”

Tot slot pleiten jongeren voor meer en betere ov-verbindingen in Purmerend zelf en met de regio. Zowel om de economie en toerismesector te laten groeien, als voor de studenten zelf: “Er moeten meer ov-verbindingen komen in Purmerend, zodat ik niet meer 20 minuten naar school hoef te lopen.”

“Jongeren worden nog weleens vergeten. Maar het is ook van economisch belang dat zij blijven.”

Maandag 14 september kwamen 40 jongeren van het Horizon college bijeen om mee te denken over de economische toekomst van Beemster en Purmerend. Op de H20 Esports Campus werden zowel offline als online de toekomstscenario’s besproken.

Denk mee!

De toekomst ligt nog open en om goed in te spelen op trends en ontwikkelingen hebben we jou hard nodig! Hoe worden we een complete gemeente, niet alleen om te wonen en te recreëren, maar ook om te werken en te ondernemen? Hoe kan de nieuwe gemeente Purmerend zich economisch onderscheiden in de regio? Laat hier jouw ideeën voor de visie achter.

Deel jouw idee
Neem contact met ons op